Saya pernah berkerja di sugarbun selama 3 tahun dan menjadi supervisor selama sebulan,saya berkerja di sana dari tahun 2008 hingga 2011.sugarbun adalah first tempat saya berkerja,dan di sanalah tempat saya belajar untuk berdikari dan juga tempat saya belajar untuk berkawan dengan orang,selama saya berkerja di sana,saya sorang yang break the rule la..biasalah baru bebas dari sekolah..
Dan setelah itu pada tahun 2011 saya changing career
untuk menjadi chef di hotel purnama dan sekarang saya masih berkerja di situ.berkerja di sini menjadikan aku semakin matang,berkerja disini menjadikan aku untuk berfikir ke depan,mula-mula berkerja,banyak perubahan yang harus saya
lakukan,melalui perangai aku yang happening ini,untuk menjadi saya dewasa.jujur saya katakan agak menyedihkan untuk meninggalkan kerja lama apa lagi
kenangan suka dan duka malah tempat pertama saya berkerja terletak disitu dan tempat saya berkenalan dengan ramai kawan
menjadikan aku rindu akan tempat kerja dulu,tapi setelah,beberapa lama berkerja
disini menjadikan aku lebih bersyukur..this where is suppose to be. Chef
Jadi saya ingin menasihati kepada kalian jika kalian
berhenti kerja untuk mendapat kerja yang lebih baik jangan garu-garu berdoa
kepada tuhan,tetapkan fikiranmu tentang rencana tuhan i tell u..everything is gonna
be ok..
to be continue...
to be continue...
Hi, cool post. I have been thinking about this topic,so thanks for sharing. I will probably be subscribing to your blog. Keep up great writing!!!
ReplyDelete2004 Mitsubishi Galant AC Compressor
wow thank so much sheena..thiss mean a lottt forr me..
ReplyDelete